MediaLAB Amsterdam is now the Digital Society School! You are viewing an archive of MediaLAB projects. Content on this website may be outdated, and is without guarantee.
MKB Maakbedrijven kunnen meer omzet genereren door dienstverlening

Maak kennis met service design en verhoog de klanttevredenheid èn de omzet.

spr-0---brainstorming_31608952183_o

Uw klanten willen kant-en-klare oplossingen. Ze willen oplossingen die ontzorgen. Dat vraagt om MKB maakbedrijven die zo goed mogelijk met de klant meedenken. Bedrijven dienen dus niet alleen technologisch innovatief te zijn. Ze moeten zich goed kunnen inleven in de wensen en behoeften van (potentiële) klanten. Hoe maakt u die omslag? Vind het antwoord tijdens de Service Design Masterclasses voor MKB makers van de Hogeschool van Amsterdam. Verhoog je klanttevredenheid èn je omzet.

Zo biedt producent van bakkerijmachines WP Haton uit Panningen klanten uitgebreide service- en supportpakketten. De webshop garandeert bijvoorbeeld een snelle levering van reserve onderdelen. 247TailorSteel uit Varsseveld is een producent van lasergesneden en gekante producten uit buis en plaat. Klanten kunnen middels een (digitale) personal assistent tekeningen snel geoffreerd krijgen en de op maat gemaakte producten worden snel geleverd. Daardoor heeft ook 247TailorSteel een onderscheidend dienstengericht businessmodel gecreëerd

 

– Service design helpt u om de propositie van uw bedrijf beter te laten aansluiten bij de behoeften en wensen van een veranderende markt.-

 

Service design is een praktische methode om nieuwe diensten en businessmodellen te verkennen, ontwikkelen en toepassen. Service design tools als context mapping, customer journey mapping, service blueprinting en prototyping kunnen u daarbij helpen. De essentie van deze en andere service design tools is telkens: diepgaand inzicht krijgen in drijfveren en behoeften van klanten en deze vertalen in onderscheidende diensten en klantervaringen.

iconstransparent

Voor wie?

De masterclasses zijn bedoeld voor MKB-ondernemers uit de Nederlandse maakindustrie. U moet aantoonbaar actief zijn in één van de volgende sectoren: SBI 10 t/m SBI 33. Klik hier voor meer informatie.

In totaal zijn 30 plaatsen tegen een sterk gereduceerd tarief beschikbaar. Bij teveel aanmeldingen zal worden geloot.

De Masterclasses

In de Masterclasses gaan we aan de slag met een case uit uw eigen bedrijfspraktijk.  Deelnemers doorlopen een volledige ontwerpcyclus: van klantonderzoek tot het testen van het nieuwe concept of prototype. Aan het eind van de Masterclasses heeft u een gevalideerd concept (fast masterclass) of een gevalideerd concept en getest prototype (full masterclass), plus de kennis en tools om deze daadwerkelijk te implementeren.

iconstransparentProgramma Full Masterclass

maandag 12 juni: Onderzoek uw Klant

Ontdek de achtergronden, context en situatie van uw klanten. Leer uw klanten nog beter kennen. Waar liggen kansen voor bestaande en nieuwe klanten?

 

maandag 26 juni: Ontwikkel uw Concept

Genereer ideeën en onderzoek de mogelijkheden vanuw concept op basis van klantinzichten. Zitten je klanten op je idee te wachten?

 

maandag 4 september: Maak een prototype

Onderzoek de functionaliteit van je concept. Werkt het?

 

maandag 18 september: Verkoop uw nieuwe dienst

Hoe ga je je concept implementeren in de markt en in het bedrijf?

 

Programma Fast Masterclass

woensdag 14 juni: Onderzoek uw Klant

Ontdek de achtergronden, context en situatie van uw klanten. Leer uw klanten nog beter kennen. Waar liggen kansen voor bestaande en nieuwe klanten?

 

woensdag 28 juni: Ontwikkel uw Concept

Genereer ideeën en onderzoek de mogelijkheden van uw concept op basis van klantinzichten. Zitten je klanten op je idee te wachten?iconstransparent

Planning

Week 29 mei – 2 juni

Telefonische intakegesprekken

Full masterclass: 4 x 4 uur

maandag 12 juni: Onderzoek uw Klant

maandag 26 juni: Ontwikkel uw Concept

maandag 4 september: Maak een prototype

maandag 18 september: Verkoop uw nieuwe dienst

Fast masterclass: 2 x 4 uur

woensdag 14 juni: Onderzoek uw Klant

woensdag 28 juni: Ontwikkel uw Concept

Alle Masterclasses zijn van 18:00 – 22:00, inloop vanaf 17:00 met soep en broodjes en afsluiting met een borrel.

De docenten

De Masterclasses worden gegeven door docenten Service Design van de Hogeschool van Amsterdam, die tevens werkzaam zijn in de praktijk.

iconstransparent

Locatie

De Masterclasses in Amsterdam zullen plaatsvinden bij MediaLAB Amsterdam, Studio HvA, Wibautstraat 2-4, 1091 GM, Amsterdam. Er is ruime parkeergelegenheid onder het gebouw.

 

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage bedraagt 200 euro voor de Fast Masterclass en 400 euro voor de Full Masterclass (ongeveer 25% van de kostprijs). U rekent af met de kennisinstelling middels een factuur. Bedragen zijn vrijgesteld van btw.

 

Aanmelden voor de Masterclass kan tot 15 mei 2017 via de volgende link: Aanmelden

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Bosman, m.h.f.bosman@hva.nl/ 06-41506995.

iconstransparent